duimdog

rubriek: Web-editing

Een weblog van Michel Duijvestijn

woensdag 18 februari 2009

van start met scripting in Photoshop en Bridge

Voor een aantal batch-fotobewerkingen wil ik gebruik gaan maken van de (java)script voorzieningen diie Photoshop (CS3) te bieden heeft.

Nu worden er wel een handige editor en debugger meegeleverd (ExtenScript Toolkit), maar documentatie daarover is niet direct te vinden. Door nu vanaf internet de SDK voor Adobe Bridge te laden heb je niet allleen de API van Bridge te pakken maar meteen ook de documentatie over die toolkit.


Lees verder...
20:29:00 - permalink - in rubriek: Web-editing - - No Trackbacks TrackBacks
tags:

 

zaterdag 12 april 2008

PFcongreZ 2008

Vandaag de derde aflevering van het PFcongreZ bezocht, het jaarlijkse webdevelopment congres van de vereniging PHPfreaks.

Op dit congres een zeer interessante lezing over "unobtrusive" javascript: hoe kun je ervoor zorgen dat Javascript toevoegingen aan je website geen beperking vormen maar juist een uitbreiding. Verder o.a. een verhaal over een megatoepassing van PHP en mySQL: Marktplaats


Lees verder...
18:00:00 - permalink - in rubriek: Web-editing - - No Trackbacks TrackBacks
tags: php, phpfreakz, javascript

 

maandag 25 februari 2008

40 browsershots van DuiMDog

browsershots

Ik werd er op attent gemaakt door een artikeltje in het AD van afgelopen zaterdag: de site Browsershots. Deze site kun je gebruiken voor browsercompatebility test van je website. Je vult de website die je wilt testen in en vervolgens wordt er een screenshot gemaakt van die website op verschillende platforms (Linux, Windows, Mac OS en BSD) en met verschillende webbrowsers.

Zo te zien lijkt m'n weblog redelijk cross-platform te zijn, althans de openingspagina. Bijzondere toeters en bellen zoals geembedde googlemaps of Flickr diashows heb ik nog niet getest. 


Lees verder...
22:45:32 - permalink - in rubriek: Web-editing - - No Trackbacks TrackBacks
tags: browsershots, edublogs

 

woensdag 29 augustus 2007

Welke UTF (collatie) moet ik kiezen in mySQL?

Ben ik net zover dat ik weet dat ik voor UTF8 moet kiezen bij characterencoding, blijkt dat er niet één UTF-8 is, maar wel een stuk of 10, 20! Zucht. Welke moet ik daar nou weer uit kiezen?

Ik heb het over de keuze die je moet maken voor de "collation sequence" bij het aanmaken van een mySQL tabel. Ook dat blijkt dus weer iets te zijn om over na te denken bij het opzetten van een database, met meteen de opmerking dat er zeker in het Nederlandse taalgebied niet zo heel veel misgaat als je gewoon voor de standaardwaarde kiest.

 


Lees verder...
21:50:00 - permalink - in rubriek: Web-editing - - No Trackbacks TrackBacks
tags: mysql, collatie

 

tabel type en referentiŽle integriteit in mySQL

Ik ben bezig met het opzetten van een relationele database in mySQL waarbij ik graag referentiele integriteit tussen de tabellen zou willen afdwingen. Al zoekende naar informatie op dit gebied viel me op dat er eigenlijk maar weinig over geschreven wordt.

Ik vond een artikel waarin werd uitgelegd dat je e.e.a wel kunt instellen in mySQL, mits je het juiste type tabel kiest. Nooit geweten dat daar verschil in is, maar je kunt dus kiezen uit een hele reeks typen, waaronder myISAM, BerkeleyDB en InnoDB. 

De keuze van het tabeltype blijkt volgens dit artikel niet alleen invloed te hebben op het al dan niet kunnen instellen van referentiele integriteit (kan niet bij myISAM, wel bij InnoDB) maar ook op het kunnen toepassen van transacties en de manier waarop er gelocked wordt bij een update.

Je kunt er over discussieren of het nodig is om referentiele integriteit toe te passen, maar het is in ieder geval iets om over na te denken als je een database aan het opzetten bent.

 


20:56:00 - permalink - in rubriek: Web-editing - - No Trackbacks TrackBacks
tags: mysql

 

vrijdag 10 augustus 2007

PHP documenteren met phpDocumentor

Wanneer ik aan het programmeren ben probeer ik altijd wel om zo goed en kwaad als dat gaat m'n brouwsels van commentaar en documentatie te voorzien zodat ik tenminste zelf nog kan begrijpen wat ik allemaal heb zitten prutsen.
Wat ik daarbij weleens miste was een wat gestructureerdere manier om dat te doen. Ik ben er nooit expliciet naar op zoek geweest, maar toen ik zag op welke wijze Nusoap is gedocumenteerd  met behulp van phpDocumentor leek het me een goed idee om eens uit te zoeken hoe ik m'n eigen projecten daarmee kan documenteren.

Lees verder...
21:00:00 - permalink - in rubriek: Web-editing - - No Trackbacks TrackBacks
tags: programmeren, natschoolzeep, nusoap, phpdocumentor, edublogs

 

maandag 19 maart 2007

Overzicht in css-stylesheet met Excel

Stylesheets zijn een mooie uitvinding, maar zeker bij een wat complexer stylesheet is het lastig om overzicht te houden wat nou precies waar ingesteld staat.
Waar ik behoefte aan had is een overzicht van waar er nu in een bepaald stylesheet allemaal aan kleuren is gedefinieerd. Dit met het doel om op basis daarvan een nieuw kleurenschema te kunnen bepalen.
Na een half uurtje prutsen met Dreamweaver en Excel had ik het gewenste resultaat.

Lees verder...
21:45:00 - permalink - in rubriek: Web-editing - - No Trackbacks TrackBacks
tags: css, stylesheets, stylesheet

 

maandag 12 februari 2007

Website bouwen met Joomla!

Ik had al langer het plan om eens wat met de CMS-software Joomla! (voorheen Mambo) te gaan experimenteren.
Wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van zo'n product zijn wordt echter pas echt duidelijk wanneer je er iets concreets mee gaat bouwen.
Toen een kennis van mij iemand zocht die de website van de NachtvanhetDebat kon updaten vond ik dat wel een interessante uitdaging.

Lees verder...
23:55:00 - permalink - in rubriek: Web-editing - - No Trackbacks TrackBacks
tags: joomla, cms, edublogs

 

dinsdag 01 maart 2005

ELO-FAQ: eerst bijles CSS!

Gezien mijn gepruts van gisteren met de opbouw van de ELO-FAQ besloten om eerst maar eens een bijlesje in CSS te gaan nemen want mijn kennis op dat vlak schiet duidelijk nog wat tekort (is dat niet wat ze vraaggestuurd onderwijs noemen ?).
Lees verder...
00:04:45 - permalink - in rubriek: Web-editing - - No Trackbacks TrackBacks
tags: elo_faq, tags, css

 

maandag 17 januari 2005

Smarty en (Pear)HTML_QuickForm

Nog even verder rondgekeken op de site van de auteur van dat GD verhaal. Op die site een aantal presentaties over allerlei PHP-onderwerpen (slides + bijbehorende MP3's voor het verhaal).
Een van de onderwerpen die me wel aansprak en die ik nog eens verder wil bekijken: HTML_quickform en Smarty:

Lees verder...
23:43:09 - permalink - in rubriek: Web-editing - - No Trackbacks TrackBacks
tags: edublogs, html, forms, php, pear, html_quickform, smarty

 

ab | home| cvolgended
< oktober 2015 >
MaDiWoDoVrZaZo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

De laatste reacties...

www.draaiorgelmuseum.org over "Draaiorgelmuseum Haarlem": Je zou nog eens terug moeten komen, het interieur is erg opgeknapt en bij...

Bram over "werkgroepinformatiebestanden (system.mdw) in Access 2007": GE-WEL-DI-GE tip!!! Eindelijk een oplossing gevonden voor een probleem waar ik al...

www.dir-act.com over "Workshop glasblazen": Beste Duim Dog, Ik zie dat je workshops glasblazen geeft en wil je graag...

www.webdesign-inbe.be over "Website bouwen met Joomla!": Joomla, is niet zo moeilijk, je moet eigenlijk de structuur een beetje door...

http://zilvervis.wordpress.com over "Langs Grecht en Meije": Voor een mooi wandelverhaal dat zo ongeveer de tocht beschrijft die je aangeeft...

recent gespot...

Nieuw op...

ICT en Onderwijs BLOG

Codeweek 2015
Kies maar: mediawijs zijn of (gratis) leren programmeren
Web versus App? Wat zou je moeten kiezen?
Hét dodelijke nadeel van VR: je ziet het niet!
Een Windows laptop voor de prijs van een Macbook Pro
Apple pakt (eindelijk) de groeiende omvang van apps op iOS aan
iXperium videoreview van de Osmo Starter Kit
Verzameling instructiefilmpjes over Google producten
Internet of Things via JavaScript: Espruino en Tessel 2

Tags

browsershots edublogs javascript php phpfreakz tutorial